רקע
הסיפור בקצרה:
לאביתר היה סוד! סוד נורא שהוא שמר בלבו, ובמשך חודשים לא סיפר לאיש. הסוד שאביתר, בן ה-11, נצר בלבו וחשש לספר, היה קשור ברותם, נער בן 17. אביתר מכיר אותו כי הוא בנם של החברים של הוריו. רותם עד לא מכבר היה תלמיד טוב ו"ילד טוב ירושלים", כדברי אביתר, רותם משנה את דרכיו , חובר לקבוצת נערים ואף הופך למנהיגם.
בדרך מבית הספר , החבורה הופכת את אביתר קורבן לסחיטה ולמעשי אלימות. הנערים גוזלים מאביתר את שקית הגוגאים , אוצרו של אביתר , לועגים לו , גוזלים ממנו את הכריך שהוכן לארוחה בבית הספר וגונבים כסף ופריטים נוספים שיש באמתחתו של אביתר. ואם לא דיי בכך, רותם, הנער האלים מצמיד אולר לצווארו של אביתר , משפיל אותו ואף מכה אותו מכות נמרצות בכל חלקי גופו.
אביתר תלמיד טוב, ועל אף שהוא ילד חברותי ומקובל בכיתתו, הוא נאלץ להתמודד עם הסוד הנורא לבדו. מתוך תחושה של בושה ואשמה הוא הופך לילד עצבני, מפוחד וחשדן. התנהגות זאת גרמה לכך הוא נדחה על-ידי חבריו לכיתה, ואף המורה כבר כועסת עליו.
החרדות והמתח לקראת המפגשים עם רותם ועם חבורתו, גורמים לאביתר להתרכז רק בכך. הוא מוטרד כל הזמן ועסוק רק בתכנון התחמקויות ממפגש עם החבורה האלימה. אך פעם אחר פעם הוא נפל קורבן למעשי השוד של החבורה, והוא חש עלבון, זעם וחוסר אונים כי הוא אינו מסוגל להתמודד אתם לבדו.
עד ש… יום אחד בשיעור חברה הוא החליט לחשוף את הסוד שלו. הוא סיפר אותו לחבריו בכיתה, וזכה לתמיכה מהם וגם מן המורה. תמיכתם והעצות המועילות שקיבל מהם, עזרו לו לספר גם להוריו.
אביתר הפך לגיבור. את ידיו חיזקה גם מיקי, שוטרת וחוקרת ילדים. היא ליוותה אותו במשפט נגד רותם והכינה אותו להתמודדות הנוספת שלו מול התוקף בבית המשפט.
* * *
זהו סיפור מרגש ונוגע ללב המגולל את סיפורו של אביתר, ילד נבון, חברותי ומודע למצבו, הסובל מפגיעתו של אדם מוכר וקרוב, התוקף אותו ומנצל את חולשותיו. ההתמודדות עם הסיפור נעשית בדרך קרובה מאוד למציאות, תוך מודעות לקושי של ילד צעיר לתת עדות בבית משפט. הסיפור מראה לקוראים הצעירים איך ילד צעיר יכול להתגבר ולעמוד פנים אל פנים מול תוקפו, ויותר מכך – מול הסנגור שאינו בוחל בכל אמצעי למוטט אותו ולהפריך את הטענות שלו.