וידאו
הנאה ממנוחה. פעילות מלווה לפרק בסדרה דן ומוזלי
שיר דרור וצוות החינוך החברתי במטח בשיתוף הקרן לקידום מקצועי

הסרט מזמן דיון סביב שאלת הלגיטימיות למנוחה גם אם אין לה מטרה.

דן-דן נהנה להיות בחדרו ולא לעשות כלום, ולאבא קצת קשה להבין את זה. בקונפיטורה, ספינג' מחפשת מה הדבר המיוחד שהם עושים ביום שלישי, בזמן שפרצל רק רוצה לשבת בשקט ולעשות כלום.

1. התלמידים יבינו שלכל אחד יש זמנים שבהם הוא מעדיף לנוח ולא לעשות כלום.
  2. התלמידים יבינו שמותר להם לשמור על זמן המנוחה שלהם בפני הסביבה גם אם הם לא עושים שום דבר מועיל באותו הזמן.

הסבירו לתלמידים כי היום נדבר על מצבים שבהם לא רוצים לעשות כלום.
שאלו את התלמידים:
1. מי יכול להסביר מה זה אומר "לא לעשות כלום"? מדוע זה חשוב לפעמים לא לעשות כלום?
2. באיזה יום בשבוע לא חייבים לעשות שום דבר? (למורה: יום שבת שהוא יום מנוחה. עם זאת, יש להדגיש שגם בימים אחרים זה בסדר לקחת רגע מנוחה ו"לא לעשות כלום").
3. האם קורה לכם לפעמים שבדיוק כשאתם רוצים לנוח ולא לעשות כלום מבקשים מכם לעשות כל מיני דברים? שתפו ותארו איך זה מרגיש.
הקרינו בפני התלמידים את הפרק "שום כלום"/ דן ומוזלי (15:41)

שאלו את התלמידים:
1. מה דן-דן רוצה לעשות? אבא שלו לא מצליח להבין את זה, מדוע לדעתכם? (למורה: לעשות שום כלום. לאבא של דן-דן קשה להבין מה מועיל בלא לעשות כלום כשאפשר לעשות הרבה דברים מועילים אחרים).
2. תארו מה קורה בין פרעצל לספינג' (למורה: פרעצל לא רוצה לעשות שום דבר, רק לשבת על כיסא נוח, וספינג' לא מבינה את זה).
3. מה דן-דן מסביר לפרעצל על מה שהוא עושה? (למורה: דן-דן מסביר לפרעצל שהוא בעצם עושה שום כלום וזה לא שהוא לא עושה כלום, והוא יודע את זה כי גם הוא מאוד אוהב לעשות שום כלום לפעמים).
4. איך דן-דן מסביר את ההבדל בין לא לעשות כלום לבין לעשות שום כלום? (למורה: שכשעושים שום כלום אז אי אפשר להפריע כי אתה עושה משהו, וכשאתה לא עושה כלום אז אנשים מרשים לעצמם לבוא ולהפריע).
5. ציירו שום כלום שאתם אוהבים לעשות (למורה: לדוגמה לשכב במיטה ולבהות בקיר; להתבונן החוצה מהחלון על העוברים והשבים; לבהות, לחלום בהקיץ).
בקשו מהתלמידים להציג את ציוריהם ולהסביר מה ציירו ואיך הוריהם מגיבים לזה.
איך הייתם יכולים להסביר להורים או לחברים שגם השום כלום שלכם הוא לפעמים חשוב?

לסיכום, שאלו את התלמידים: מה התחדש לכם בעקבות הפעילות היום?

משתתפים: ירדן בר-כוכבא, עידן אלתרמן, ליאור כלפון, נעם פרנק, טל בלכרוביץ', דידי שחר וז'יל בן דוד (מפעיל את מוזלי)
בימוי: בובי לקס
תסריט: שחר סיטנר ואור ישראלי