שאלה ותשובה
עונש על השחתת רכוש של תלמיד אחר

הילה סגל, מנהלת היחידה לקידום אקלים בטוח ומניעת אלימות ומיכל זכריה מדריכה ארצית ביחידה למניעת אלימות שפ"י, עונות על שאלה לגבי פגיעה של תלמיד ברכוש של אחר

הילה סגל מנהלת היחידה לאקלים מיטבי וצמצום אלימות שפ"י משרד החינוך
שאלה

שלום רב,
בני בכיתה ב' עם 2 חבריו מצאו טלפון נייד לאחר סיום יום הלימודים ב בית הספר בשטח בית הספר, אין לי מושג מאיזו סיבה זרקו ושברו אתו .
מובן וידוע לי שזה מעשה שאינו תקין , ועשינו בירור ושיחה עימו ואף ביקשנו שיתנצל בפני אותה הילדה ששיך לה הנייד. יום לאחר המקרה קיבלתי מכתב מבית הספר על מעורבות בני באלימות פיזית בבית הספר, מאחר ולא הייתה אלימות כנגד איש אלא רק נזק ברכוש לצד ג׳ האם נכון יהיה לשייך מקרה זה לאלימות פיזית שנובעת בתקנון בית הספר?

תשובה

תודה על פנייתך בנושא פגיעה ברכוש פרטי בתחומי בית הספר.

בחוזר מנכ"ל: אקלים חינוכי מיטבי והתמודדות מוסדות חינוך עם אירועי אלימות וסיכון" עה/8(ב), שנכנס לתוקף באפריל 2015, קיימת התייחסות לנושא שהעלית.

בסעיף "שמירה על רכוש פרטי" (שם, עמ' 41) מצוין כי אסור לקחת חפצים השייכים לאחר ללא רשות ואסור לפגוע ברכוש הזולת. טווח התגובה במקרה של הפרת נהלים אלה מתחיל בבירור ראשוני של פרטי המקרה, יידוע הורים לפי הצורך ותוך שיקול דעת של הצוות החינוכי, שיחת אזהרה והטלת מטלה חינוכית. במקרה של אירוע חוזר ונשנה יש להיוועץ עם אנשי המקצוע (יועץ, פסיכולוג).

חשוב לדעת כי לשיקול דעת מנהל בית הספר גם הגשת תלונה למשטרה או התייעצות עם גורמי רווחה בהתחשב בגיל התלמידים המעורבים וקריטריונים נוספים. כמו כן בית הספר צריך לנקוט פעולות חינוכיות מניעתיות בכיתות הנוגעות לכיבוד רכוש הזולת.

מכיוון שאין אנו מצויות בפרטי האירוע וברקע של התלמידים המעורבים, יש חשיבות לדיאלוג בנושא זה בין הנהלת בית הספר וביניכם ההורים, כל זאת מתוך כוונה משותפת לפעול באופן חינוכי ומתאים לטובת בנך ולטובת כלל התלמידים.

בברכה,

הילה סגל                                                                               מיכל זכריה
מנהלת היחידה לקידום אקלים בטוח ומניעת אלימות                    מדריכה ארצית,
היחידה למניעת אלימות שפ"י                                                    היחידה למניעת אלימות שפ"י

לחצו להמשך קריאה
הקטן