שלום לך,
אנו מבינות שאת מרוצה מהכיתה של בתך, הילדים מתפקדים היטב הן מבחינה חברתית והן מבחינה לימודית.
תפקידו של בית הספר לדאוג שכל הילדים יוכלו ללמוד ולתפקד חברתית היטב ולשם כך יש צורך לבחון היבטים שונים בתפקודה של כתה.
הרכב הכתה הוא אחד הגורמים המשפיעים על תפקוד הכתה, לעיתים הרכב הכתה אינו מאפשר לפתח קבוצה חברתית לומדת ולכן יש צורך לשנות את הרכב הילדים בכתה.
ההחלטה על שינוי הרכב הכתה היא החלטה של הנהלת בית הספר והצוות החינוכי. כשיש צורך מסיבה כלשהי לשנות את הרכב הכתה, רצוי לערבב את כל הכתות בשכבה ולבנות כיתות חדשות. ההנהלה (מנהלת יועצת, מחנכות ועוד) מכירים את רוב הילדים, את יכולותיהם הלימודיות, הרגשיות והחברתיות ועושים כמיטב יכולתם לבנות כיתות שבהן הילדים יוכלו לתפקד היטב.
אנו מבינות את הקושי, החשש והדאגה שלך כאם, מהצפוי לבתך.
עם זאת, בד"כ ילדים שאין להם קושי במיומנויות חברתיות ואין להם קושי לימודי משמעותי, יסתגלו במהירות לשינוי (לעיתים קרובות הילדים מסתגלים מהר יותר מאיתנו, המבוגרים) ולעיתים קרובות שינוי כזה מאפשר להם הזדמנות להכיר טוב יותר ילדים חדשים מהשכבה וליצור חברויות חדשות.
בארץ מקובל שילדים לומדים לאורך השנים באותה כיתת אם ולכן פעמים רבות הורים חוששים משינויים כאלה. בארה"ב, למשל, כל שנה מחלקים מחדש את הכתות בשכבה ומחליפים מחנכת והילדים מסתגלים מצוין למציאות זאת.
לסיכום – תפקידה של הנהלת בית הספר הוא לוודא שכל ילדי בית הספר מתפקדים היטב הן מהפן הלימודי והן מהפן החברתי. אחד ההיבטים המשפיעים על יכולתה של כתה לתפקד הוא הרכב הילדים. חשוב שהורים יהיו מעורבים בחיי ילדיהם בבית הספר אך החלטה על חלוקה מחדש של הכיתות היא החלטה של הנהלת המוסד החינוכי ואין צורך לקבל את הסכמת ההורים.
אנו בטוחות שאם אכן יוחלט על חלוקה מחדש של הכתות, בתך תסתגל לכיתה החדשה במהירות.
בהצלחה!
אורנה מידן וחגית ארי- עם מומחיות תחום התנהגות במתי"א