מערך שיעור
קרוב…רחוק…
נטע קיה

על ההצגה "קרוב…רחוק…" שיוצריה הם: ניבין עלי, סאלח-דראוושה והדס זיו,ילדי מוסמוס ומגידו. ההצגה בשתי השפות: עברית וערבית. מספרת על קבוצת ילדים, אשר יוצרת הצגה על סיפור אהבה בין יהודי לבין ערבייה.

רקע

מלווי הקבוצה: מג'די בשיר והדס זיו
מתאם מטעם ילדי השלום: עמירם אלוני

"קרוב… רחוק…"
החברים בארגון ילדי השלום – ישראל  / ”Peace Child – Israel” הם בני נוער יהודים וערבים. אחת ממטרות הארגון היא לקיים קבוצות של נוער ערבי ויהודי, שבאמצעות עבודה תיאטרונית ייצרו היכרות, הבנה וקרבה. תחילת העבודה היא חד-לאומית (יהודים וערבים בנפרד), ועוסקים בה בנושאים, כגון: זהות וסטריאוטיפים. במפגשים המשותפים לשני הלאומים מטפלים בנושאים, כגון: סטריאוטיפים ותרבויות, וכל המשתמע משני נושאים אלה בכלל, ובהקשר היהודי-ערבי בפרט. הטיפול הראשוני בנושאים השונים (הצפת המחשבות, הרגשות והדעות) נעשה באמצעות אלתור (אימפרוביזציה) ותרגילי דרמה שונים, ועיבוד הדברים נעשה גם בשיחה ובדיון.
המפגשים מתקיימים לסירוגין ביישוב היהודי וביישוב הערבי, ולכל קבוצה שני מדריכים – יהודי וערבי. לאחר גיבוש הקבוצה הדו-לאומית, עובדים על כתיבת מחזה, המייצג את המפגשים של הקבוצה. בסוף התהליך מפיקים את המחזה להצגה משותפת לכל חברי הקבוצה.

על הקבוצה
במשך חצי שנה נפגשו ילדי שכבת כיתות ט מבית-הספר התיכון האזורי מגידו ומחטיבת הביניים מוסמוס. את המפגשים ליוו שתי מנחות – יהודייה וערבייה. במפגשים עלו נושאים שונים, כגון: הקונפליקט היהודי-ערבי, טרור, סטריאוטיפים, דעות קדומות ושוני תרבותי.

על המפגשים
במפגשים יצרו המשתתפים קטעי דרמה, הקשורים לנושאים שהועלו, ובשיחות לאחר מכן, הביאו את המחשבות ואת הרגשות, שעלו בעקבות ההצגות. נשמעו דעות ומחשבות שונות, חלה התקרבות והתרחקות, ושוב… ושוב…
בסופו של דבר נבחר נושא להצגה, ויחד פותח הסיפור.

על ההצגה
ההצגה (בשתי השפות: עברית וערבית) מספרת על קבוצת ילדים, אשר יוצרת הצגה על סיפור אהבה בין יהודי לבין ערבייה. במהלך ההצגה יש ביטוי לתגובות לקשר בין השניים: התגובות של המשפחות, של הקהילות וגם ההתייחסות של הילדים עצמם להתפתחות הסיפור.

 

מטרות

ההצגה מאפשרת לילדים קרובים-רחוקים להיפגש, להכיר אלה את אלה ולפעול במשותף למען אותה המטרה – העלאת הצגה.

הנחיות

שאלות לדיון:

  1. קרוב… רחוק… – למה, לדעתכם, ההצגה נקראת כך?
  2. למה ילדים שגרים קרוב כל כך אלה לאלה, רחוקים כל כך אלה מאלה?
  3. איך אפשר לקרב בין אנשים זרים ורחוקים כל כך אלה מאלה?
  4. האם קרה לכם ששיתפתם פעולה ושעבדתם בצוות עם מישהו שמעולם לא פגשתם?
  5. מה מפגש כזה יכול לתרום?
לחצו להמשך קריאה
הקטן