על הסרט
דרקורונה – מאת טלי ורסנו-אייסמן, סיפור לילדים על דמיון והתמודדות עם נגיף הקורונה | פיקוד העורף – הערוץ הרשמי.
הסיפור "דרקורונה" מציג את נגיף הקורונה בצורה מובנת לילדים.
דרקורונה – מאת טלי ורסנו-אייסמן, סיפור לילדים על דמיון והתמודדות עם נגיף הקורונה | פיקוד העורף – הערוץ הרשמי
הסיפור "דרקורונה" מציג את נגיף הקורונה בצורה מובנת לילדים. וירוס הוא דבר מופשט שקשה לרובנו להבין, בוודאי לילדים בגיל הרך. הסיפור "דרקורונה" מקנה לילדים הבנה בסיסית של הנגיף, ובעיקר מציע להם דרכים מוחשיות, פשוטות יחסית, כיצד להתמודד ולשמור על עצמם ועל סביבתם. הסיפור מחזק את הביטחון העצמי של הילדים, מלמד אותם שהם יכולים להתמודד עם המצב החדש, ומעצים את תחושת הכוח שלהם באמצעות שליטה בידע. הפעילות המצורפת מסייעת לילדים לייצג את הפחדים שלהם באופנים שונים, ולפרוק אותם באמצעות שיח מעודד ומחזק ועל ידי יצירה חווייתית ומהנה עם ההורים.
לפעילות מצורפים דף צביעה ודפי גזירה
דרקורונה – מאת טלי ורסנו-אייסמן, סיפור לילדים על דמיון והתמודדות עם נגיף הקורונה | פיקוד העורף – הערוץ הרשמי.
הסיפור "דרקורונה" מציג את נגיף הקורונה בצורה מובנת לילדים.
התפרצות והתפשטות נגיף הקורונה היו מהירות מאוד, ובשבועות האחרונים הוא התפשט בכל רחבי העולם והגיע גם לישראל. ישראל, כמו מדינות רבות בעולם, החליטה שלא לקחת סיכונים וביקשה מהציבור להימנע מיציאה מהבית במטרה לבלום את התפשטות המחלה.
אנחנו המבוגרים מודאגים, ועל כן אך טבעי שגם הילדים, הנמצאים במצב של אי-ודאות ושינויים בחיי השגרה שלהם, יושפעו מהמצב ויְפתחו חששות ופחדים. הסברים לילדים על הנגיף צריכים להיות פשוטים וקצרים. ההסברים צריכים להתמקד בהישארות בבית, ובהימנעות מלפגוש חברים ולהגיע לגן. הדבר החשוב ביותר הוא לגלות הבנה לפחדים ולחששות של הילדים, ולשדר להם תחושת ביטחון – שאתם נמצאים לצידם ופנויים עבורם. אחת הדרכים לחיזוק הביטחון של הילדים היא להראות כי גם להם יש שליטה במצב, והם יכולים להימנע מהידבקות בנגיף באמצעות שמירה על היגיינה אישית.
להרחבת הקריאה בנושא תיווך "בהלת הקורונה" לילדים
לתת לילדים לבטא בדרך חזותית את הפחדים שלהם.
ללמד את הילדים כיצד הם יכולים להתמודד עם הפחדים שלהם.
להקנות לילדים דרכי התנהגות שיסייעו להם להתמודד עם הנגיף (לדוגמה, לרחוץ ידיים)
פעילות – הנחיות להורים:
שאלו: במה לדעתכם עוסק הסיפור?
הסבירו כי המילה "דרקורונה" היא בעצם חיבור של שתי מילים – דרקון וקורונה. הקורונה היא נגיף, אך בסיפור יש מישהו שמדמיין אותה כמו דרקון.
תנו להם את דף הצביעה ואת דפי הגזירה. הילדים ידביקו את הדרקורונה שלהם כפי שהם מדמיינים אותה.
(הפעילות: בתמונות מוצג מחסן של חלקי מפלצות. הילדים צריכים ליצור את המפלצת שלהם על ידי גרירה של החלקים השונים)
לאחר סיום היצירה בקשו מהילדים לספר על הדרקורונה שלהם.
שאלו: איך הדרקורונה שיצרתם גורמת לכם להרגיש?
3. הראו לילדים את התמונה המופיעה בעמוד הראשון של הסיפור (הדרקון שיורק אש) ובקשו מהם למצוא את ההבדלים בין הדרקורונה שהם יצרו לבין זו שבסיפור. (אפשרו לילדים להגיד את מה שהם יודעים על הקורונה. יש לשער שהם כבר שמעו חלק מהדברים – מכם, מהאחים שלהם, בגן או בתקשורת, וכדאי לחזק את הידיעות הנכונות שלהם. חשוב גם לשמוע את התפיסות החלקיות או השגויות שלהם כי אז ניתן לסייע להם בהבנה נכונה יותר של הדברים).
4. השמיעו את הסיפור לילדים או קראו אותו בעצמכם.
5. בסיום הסיפור שאלו אותם את השאלות הבאות:
א. איך הילד בסיפור מרגיש כלפי הדרקורונה? (אפשר לדבר עם הילדים על הרגשות שלהם כלפי הדרקורונה בתחילת הסיפור ובסוף הסיפור).
ב. איך אפשר לנצח את הדרקורונה?
6. הציעו לילדים להמציא "מילת קסם" שתתלווה לפעולת שטיפת הידיים כדי לגרש את הדרקורונה. למילת קסם יש ערך פסיכולוגי – עצם אמירת המילה יכולה ליצור תחושה של שליטה וביטחון. יש לשער שהיא גם תהיה מילה שתצחיק את הילדים – וצחוק מסייע בכל מקרה להפיג חששות ופחדים. תוכלו לאמץ את מילת הקסם, ובכל פעם שצריך לשטוף ידיים, או כאשר הילדים מביעים חששות – הציעו להם להגיד את מילת הקסם וכך לפוגג את החששות.
7. הציעו לילדים לערוך ניסוי שימחיש את החשיבות של שטיפת ידיים.הציגו את ניסוי הפלפל והסבון המופיע בסרטון. מהסרטון מבינים עד כמה חשוב לשטוף ידיים בסבון לפני ואחרי כל פעולה, ואת התפקיד של הסבון בחיסול נגיפים ושמירה על הבריאות.
קרדיט תמונות: Shutterstock.com