מאמר
אל תפסיקו ליזום: 7 צעדים ליוזמות חינוכיות בתקופת הקורונה
דפנה כהנא-דולב

יש לכם רעיון ליוזמה חינוכית חשובה, אבל התקופה מאתגרת אתכם וחשבתם לוותר? אין צורך. כך תניעו חדשנות גם בימים אלה

תוכן

זוהר, מחנכת בחטיבת ביניים בצפון הארץ, מתכננת בימים אלה את החודש הראשון ללימודים עבור כיתת החינוך החדשה שלה. היו לה המון רעיונות לחיבור הקשרים בכיתה שלה ואפילו היתה לה בראש תוכנית פעולה יזמית-חינוכית, אך מתווה הלימודים לתקופה זו עדיין אינו ברור וזוהר אינה יודעת אם וכיצד תוכל ליישם את החלומות שלה עבור תלמידיה וכיצד להתאים את תוכניותיה למצב חסר וודאות.

בזמן שהחלה לדמיין את שנת הלימודים החדשה, נתקלה בדו"ח המחקר "מדמיינים את ספטמבר" (Imagining September), של ג'סטין רייך ממכון MIT וג'אל מאהטה מאוניברסיטת הרווארד. השניים אספו רעיונות ממספר קבוצות עבודה של בעלי עניין בתחום החינוך וריכזו אותם ל-7 עקרונות פעולה מומלצים להפעלת בתי הספר בשגרת הקורונה החדשה. מספר ימים לאחר שיצא המאמר, פרסמה ד"ר ענת שפירא-לביא תרגום נהדר לעיקרי הדברים בדו"ח בבלוג שלה, "מילים שענת", שזכה בימים האחרונים לעשרות אלפי כניסות ושיתופים.

המסמך יכול להעביר רושם של מסמך עקרונות שמתאים יותר למקבלי ההחלטות מגבוה, אך למעשה, זהו מסמך פרקטי וישים המכוון לאנשי החינוך בשדה, אלו שנמצאים בחזית הלמידה מדי יום ביומו. אסביר כאן את עיקרי המסמך ובהמשך – את הדרך ליישום שלו, עבור זוהר ושאר מורי ישראל באחד בספטמבר.

לקריאת המשך המאמר

ביבליוגרפיה

המאמר באדיבות: הקרן לעידוד יוזמות חינוכיות, נכתב על ידי דפנה כהנא דולב – רכזת פיתוח תוכן של העמותה, Mika@keren-yozmot.org.il‏

 

לחצו להמשך קריאה
הקטן