מאמר
אמא ופאפא בדרך לבית הספר: כיצד יכולים ההורים והמורים לסייע לילדים ב 1 בספטמבר
יעל אברהם

בראשון בספטמבר 2020 חוזרים הילדים והילדות לבית הספר במתכונת מעט שונה על פי המתווה החדש שמותאם למשבר הקורונה. באופן טבעי כל פתיחת שנת לימודים מלווה בהתרגשות ובחששות ואילו השנה נוספו אלמנטים של חוסר וודאות. במאמר קצר זה אנסה לתת כמה עקרונות מארגנים להורים ולמורים אשר יכולים לסייע להם ולילדיהם בימים הראשונים של תחילת הלימודים.

תוכן

המתח והדאגה של ההורה והשפעתם על המתח והדאגה של הילד

ילדים צעירים החווים מצבי לחץ תלויים רגשית במבוגרים שסביבם. בגיל הצעיר הם תלויים בהם באופן כמעט מלא וככל שעולים בגיל אמנם פוחתת התלות אולם היא עדיין קיימת. הילדים מושפעים ממצבי הרוח של המבוגרים שסביבם, הם חשים במתח ובאי-שקט גם כאשר לא נאמר להם דבר. חרדה ומצוקה עשויים להתפתח אצל הילד כאשר הוא חווה את ההורה שלו חסר אונים וכמי שהוא לא יכול להיעזר בו בשעת הצורך. לכן, בשלב ראשון יש לנסות ולהבחין בין המתח והחרדה שלי, המבוגר, ולמצוא לה מענה ותמיכה בסביבה שלי, לבין המתח והחרדה של הילד. חשוב להכיר בנפרדות ביני לבין הילד ולהתבונן בו ובצרכיו שלו ולבדוק מה הקושי שלו וכיצד ניתן לסייע לו.

אציג כעת שלושה עקרונות מארגנים: אא"אפאפ"א ואמ"א:

העקרון המארגן הראשון – א.א.אאוורור, אינפורמציה וארגון

לקריאת המאמר המלא

 

ביבליוגרפיה

אברהם, י. (2020). אמא ופאפא בדרך לבית הספר: כיצד יכולים ההורים והמורים לסייע לילדים ב 1 בספטמברפסיכולוגיה עברית. אוחזר מתוך https://www.hebpsy.net/articles.asp?id=4030

לחצו להמשך קריאה
הקטן