תוכן
שתפו פעולה – חובה! ילדיכם מבלה כ- 1,200 שעות בשנה בכיתה עם המורה שלו. כשאתם והמורה פועלים כצוות, לילדכם תהיה חוויה חיובית בבית ספר הן לימודית והן חברתית.כן, זה דורש מאמץ, אבל זה חשוב ומשתלם.
להתחיל את השנה ברגל ימין – כדאי לפתוח את השנה בשיחה עם המורה כדי להכיר לה את ילדכם, את נקודות החזקה והחולשה. לשתף אותה בתהליכים שנעשים מחוץ לבית הספר ובעיקר ליצור אמפתיה ותאום ציפיות. מפגש פתיחת שנה יוצר בסיס רגשי לקשר בין המורה לילדכם ומעלה את רמת האכפתיות ושיתוף הפעולה העתידיים.
גם למורה יש חיים – התחשבו במורה, גם לו יש חיים פרטיים. כחלק מבניית הקשר החיובי בדקו עם המורה מהו אופן ההתקשרות המתאים לו. האם במיילים, הודעות, שיחות טלפון, ועוד. בנו עם המורה את הערוץ התקשורת הקל והמועיל ביותר לשני הצדדים כדי שיישמר קשר לאורך כל שנת הלימודים.
מתחילים ב"טוב" – כשאתם יוצרים קשר עם המורה בטלפון, דואר אלקטרוני, או בשיחה פנים אל פנים השתדלו ליצור תקשורת חיובית ואופטימית. חיזוק ופרגון למורה מסיר הגנות ומגביר מוטיבציה לשיתוף פעולה.
אל תיקחו דברים באופן אישי – כהורים לא קל לנו לשמוע ביקורת על ילדנו. אנו נפגעים פעמיים ואז אנו מגיבים בצורה לא מותאמת. כשהמורה משמיעה הערות שליליות על ילדנו עלינו לקחת נשימה ולהגיב עניינית כפי שהמצב מחייב, כדי לעזור למורה ולילדנו, ויחד למצוא פתרונות למצב.
שתפו במה שעובד – כהורים אתה מכירים הכי טוב את ילדיכם! יש לכם ניסיון מהעבר ואתם יודעים מה עובד עליו הכי טוב. חשוב שתשתפו את המורה במידע כדי שהיא תוכל להבין טוב יותר איך להגיע לילדיכם. אל תתמקד ב"אין" אלא במה עובד ו"יש".
יוזמה והתנדבות מקדמת שיתוף פעולה – לעתים קרובות, בתי ספר מסתמכים על עזרה בהתנדבות הורים ומעורבותם. הצטרפו לוועד ההורים, התנדבו לסייע בארועים, צאו לטיולים. כך גם תוכלו לראות כיצד ילדכם מתנהג בבית הספר, תכירו הורים אחרים ובעיקר תגייסו בדרך עקיפה את הצוות עבור ילדכם.
מותר לא להסכים – מקרים של חלוקי דעות או אכזבה, ניתנים לפתרון. אל תשמרו בבטן. פנו לגורמים האחרים בבית הספר, יועצת ,מנהלת או פסיכולוג בית הספר כדי לסייע ולמצוא פתרון לבעיה.
המורה יכולה לסייע – בדיוק כפי שאתם חולקים את המידע עם המורה, היא יכולה לתת לכם טיפים כיצד לעזור לילדכם בבית. חשוב לשאול שאלות על ביצועיו בבית הספר והתחומים בהם הוא נאבק. כדאי לבקש עצות וחומרים שאתם יכולים להשתמש בהם בבית מתוך מטרה לעזור לילד שלכם להצטיין בבית הספר.
מילה טובה עושה את העבודה – כולם אוהבים להרגיש מוחמאים, כולם זקוקים למילה טובה. עשו לעצמכם מנהג, לשלוח מדי פעם, מייל/הודעה/להתקשר למורה רק כדי לומר מילת תודה. זה יעשה את העבודה!
זכרו, כהורים, האחריות היא שלנו. כשאנחנו מאמינים בילדנו, בנו ובצוות החינוכי, יתרחשו שינויים.