רקע
הגל האחרון של תלונות על הטרדות מיניות מצדם של גברים בעלי סמכות המנצלים את עמדת הסמכות שלהם כלפי נשים וגברים המצויים תחת סמכותם, צמח בארצות הברית. הוא החל לאחַר שהועלו תלונות נגד מפיקים הוליוודיים, שחקנים ובכירים נוספים בתעשיית הסרטים. סערת התלונות על בכירי הוליווד הולידה את קמפיין #MeToo, שבו הוסיפו עוד ועוד נשים תלונות על אותם אישים ועל בכירים נוספים. גם בישראל מובל קמפיין כזה, ובימים האחרונים הוא צובר תאוצה ומתווספות תלונותיהן של נשים רבות נגד בכירים בחברות גדולות במשק הישראלי.
בהתרחשותה של התופעה הזאת ממלאות הרשתות החברתיות, ההולכות ומתעצמות עם השנים, תפקיד חשוב: ההַשְׁטָג (התִּיוּג, תג ההקבצה) #MeTooהופיע במיליוני פוסטים (רשומות טקסט) בשבועות האחרונים, והוא תורגם לשפות שונות. מומחים הִשווּ את התופעה לסֶכר שנפרץ, ביטוי להצטברותן של הטרדות מיניות שאירעו במשך עשורים, ובמיוחד בשנים האחרונות.
(מבוסס על ידיעה ב"הארץ", חדשות בעולם, 7.11.17, ועל ידיעה ב-mako, לימודים וקריירה, 8.11.17)
לתשומת לבכן/ם: רובן המכריע של ההטרדות המיניות המתרחשות בתקופת הבגרות הן של גברים כלפי נשים, אם כי יש מספר מצומצם של מקרים שבהם גברים מטרידים גברים, או מקרים שבהם נשים מטרידות גברים או נשים. (תמונת המצב שונה בפגיעות מיניות בתקופת הילדוּת, שבה נתוני הפגיעה בבנים ובבנות היא דומה.) מכיוון שכך, הפעילות נכתבה בלשון נקבה ביחס לצד הנפגע, ובלשון זכר ביחס לצד הפוגע, אך חשוב לציין כי העקרונות חלים במידה שווה על כל מקרי הפגיעה באשר הם.