הפעילות
האם יש להגיש עזרה מחוץ לגבולות המדינה?
מצד אחד: כן, הגשת סיוע לתושבי מדינה מוכת אסון היא דבר ראוי ומוסרי, שכן מדובר בבני אדם בדיוק כמונו!
מצד שני: לא, ההתגייסות לשלוח סיוע מחוץ לגבולות המדינה באה על חשבון עזרה לנזקקים במדינה שלנו.
שאלות לדיון:
- עם איזו טענה אתם מזדהים יותר ומדוע?
- גל לוצקי טוענת כי: "במדינות האלה הכי צריכים את הסיוע שלנו. דווקא במקומות הללו נוצר הוואקום של ארגוני הסיוע, שלא נכנסים לשם מסיבות שונות". מה דעתכם על דבריה?
- לאחרונה הצליחו פעילי השומר הצעיר (תנועת נוער ציונית) יחד עם אג'יאל (תנועת נוער ערבית) לגייס מהציבור בישראל מעל 240 אלף שקלים לצורך הקמת בית ספר ומרכז סיוע חינוכי במחנות הפליטים הסורים ביוון.
– סוריה היא מדינה אויבת לישראל, ולמרות זאת רבים תרמו וממשיכים לתרום למען סיוע לפליטים ואף לתושבים סורים. מה דעתכם על כך? האם הייתם תורמים ומסייעים להם? מדוע כן ומדוע לא? הסבירו.
- מה משמעות הפתגם "עניי עירך קודמים" ומה דעתכם עליו? הסבירו איך קשור הפתגם הזה לנושא הסיוע לתושבים של מדינות זרות.
- בתגובה לשאלה מדוע ארגונה מסייע למדינות זרות, אומרת גל: "אני מסייעת לילדים שנולדו הרבה פחות מבורכים ובטוחים מהילדים שלנו. ילדים הם ילדים והציווי שלי הוא הצלת חיים!". מה דעתכם על דבריה?
- ארגונים נוספים כמו 'נתן' (ארגון לסיוע הומניטרי בינלאומי) ו'ישראייד' (עמותה ישראלית המשמשת כמסגרת ארגונית לסיוע הומניטרי) פועלים למתן סיוע באזורים מוכי אסון בעולם. מדובר מתנדבים שאינם מקבלים שכר עבור עבודתם והסיכון הכרוך בה.
– מה לדעתכם מניע אזרחים להתנדב ולהציל אנשים ברחבי העולם?
– אילו תכונות נדרשות לדעתכם כדי להתנדב בארגון כזה?
- האם לדעתכם אנו כילדים יכולים לסייע באיזושהי דרך לילדים שחיים במדינות מוכות אסון, משבר ומלחמה? כיצד? העלו רעיונות בכיתה.
פעילויות להרחבה:
התנדבות
באתי להושיט עזרה
יום המתנדב הבינלאומי 5.12