שאלה ותשובה
מסרים מפחידים בווטסאפ

הילה סגל, מנהלת היחידה לקידום אקלים בטוח ומניעת אלימות ומיכל זכריה מדריכה ארצית ביחידה למניעת אלימות שפ"י, עונות לשאלה של יועצת חינוכית באשר להתמודדות עם תכנים מאיימים אשר מועברים בקבוצות הווטסאפ של תלמידים.

הילה סגל מנהלת היחידה לאקלים מיטבי וצמצום אלימות שפ"י משרד החינוך
שאלה

תלמידים משכבה ה קיבלו בוואטטסאפ השכבתי מכתב שרשרת בעל תוכן מאיים ומפחיד.

מה ניתן לעשות כדי להרגיע את הילדים?

תשובה

יועצת יקרה,

בפנייתך כתבת כי תלמידים משכבה ה' קיבלו בווטצאפ השכבתי מכתב שרשרת בעל תוכן מאיים ומפחיד, ושאלת מה ניתן לעשות כדי להרגיע את הילדים.

ובכן, שאלתך בהחלט במקומה. הרשתות החברתיות מזמנות רווחים לצד סיכונים. מצד אחד הילדים נמצאים בקשר רציף, משתפים וקובעים פעילויות חברתיות ומצד שני, הם לעיתים נחשפים לתכנים לא מותאמים.

במסגרת החינוך לגלישה בטוחה ושימוש נכון ברשתות החברתיות, כדאי לשים דגש על הפעלת שיקול דעת וביקורתיות על תכנים שהם מקבלים ו/או צופים בהם. חשוב שהתלמידים יהיו מודעים לכך שלעיתים גופים שונים רוצים למכור להם דברים, להשיג את תשומת לבם, להסית כלפי אדם/ חלקים באוכלוסיה ועוד. לעיתים התכנים אליהם הם נחשפים כקטינים אינם מתאימים לגילם.

המסר החינוכי הוא שכתלמידים, כאשר מקבלים מסרים כדאי לסנן, לדווח ואף לפנות לעזרה של מבוגרים כאשר התוכן נראה מאיים, מפחיד או פוגעני. כדאי לפנות לאנשי הצוות החינוכי ולשלל מסגרות המטפלות בנושאים אלה.

בחוזר מנכ"ל "קידום אקלים חינוכי מיטבי והתמודדות מוסדות חינוך עם אירועי אלימות וסיכון" נזכרים דרכי התמודדות עם פגיעות ברשת וכן נספח המפרט כתובות לפניה לעזרה.

בברכה,

הילה סגל                                                                                  מיכל זכריה

מנהלת היחידה לקידום אקלים בטוח ומניעת אלימות                  מדריכה ארצית, שפ"י

לחצו להמשך קריאה
הקטן