שאלה ותשובה
מעבר בין בתי ספר באמצע שנה

פרופ' אליעזר יריב, פסיכולוג חינוכי עונה על שאלה בנושא מעבר בין בתי ספר באמצע שנה עבור ילד שמתקשה בכיתה.

פרופסור אליעזר יריב פסיכולוג חינוכי, מרצה ומנחה סדנאות לבתי-ספר, מרצה אורח באוניברסיטאות, במכללות ובמכון מופ"ת.
שאלה

שלום,

שלוש שנים בני למד בכיתה קטנה של 26 תלמידים בכיתה, השנה צמצמו כיתה ואז הם נהיו 41 תלמידים בכיתה. לבן שלי קשה להתרכז, בגלל רעש בכיתה ומעומס התלמידים, המורה לא מצליחה להגיע לכל תלמיד כמו שהיה בעבר, אני רואה שהוא זקוק לכיתה קטנה.
האם אפשר להעביר אותו לבית ספר עם כיתה קטנה אחרי חודשיים וחצי, חבל לי לחכות שנה שלמה, אני מרגישה שהילד הולך לאיבוד.
אודה לתשובתכם

תשובה

שלום,

כדי להשיב על השאלה האם להעביר את בנך, אני מציע שתתקדמי בכמה צעדים עוקבים.
ראשית התייעצי עם בנך, אולי הוא מרגיש נוח בכיתה (או לפחות מוכן לסבול את ההפרעות) והבעיה מציקה לך יותר מאשר לו. אם כך עליך להשלים עם תחשותיו ורצונו. כדאי שתערכו גם דיון במשפחה על השאלה הזו. אם הוא אכן מבקש לעבור, כדאי שתתייעצי עם
היועצת ועם פסיכולוגית בית ספר. יתכן שיתברר שלבנך קשיי קשב משמעותיים, שניתן לאתר אותם באבחון, ואז אכן יהיה נימוק ענייני
שמגובה בחוות דעת מקצועית לצורך בהעברה. גם אם לא תימצא כל עדות לקשיי למידה, מוטב שההמלצה להעברתו של בנך תבוא מצידן של היועצת והפסיכולוגית, אם הן אכן ישתכנעו בנחיצותה.
באשר לעיתוי – אם בנך אכן סובל מהשהות שלו בכיתה ואם אין לו תחושת שייכות חזקה לתלמידים והמורה, אין סיבה להמתין.

בהצלחה. פרופ' אליעזר יריב