שאלה ותשובה
קושי בלימודים בכיתה ז'

שאלה בנושא קשיים בלימודים ועריכת אבחון.

פרופסור אליעזר יריב פסיכולוג חינוכי, מרצה ומנחה סדנאות לבתי-ספר, מרצה אורח באוניברסיטאות, במכללות ובמכון מופ"ת.
שאלה

הבן שלי בכיתה ז', שנה ראשונה בחטיבה.
הוא מאוד מתקשה בלימודים ונמצא במרכז למידה ששם מנסים לעזור לו. ובכל זאת מאוד קשה לו. הוא הולך לבית הספר בשמחה היות והוא מאוד אוהב את החברים והם אוהבים אותו. אנחנו רוצים לעשות לו איבחון.
שאלתי היא האם הבית הספר יכול לומר לי כי מקומו לא בבית הספר בגלל היכולות שלו? יש לציין שהוא ילד מאוד חיובי, נעים, ללא בעיית משמעת, מנסה ללמוד אבל קשה לו.

תשובה

אם יקרה,
את מודאגת מכך שלבנך קשה בלימודים ואם תערכו אבחון הדבר עלול להוביל לכך שהוא יועבר למסגרת מיוחדת. אני סקרן לדעת האם כבר ערכתם אבחון בעבר ומה היו תוצאותיו. ועוד חשוב לדעת האם הקשיים שלו החלו רק לאחרונה או שהם נמשכים כבר כמה שנים. בדרך כלל קשיים לימודיים מתמשכים מעידים שישנם גורמים כבדי משקל כגון יכולות נמוכות בתחום מסוים או לקויות למידה. את גם מציינת שהמאמצים לסייע לו אינם עולים יפה. מאידך, זה שהוא אוהב ללכת לבית הספר ומצבו החברתי טוב מעידים על כך שהקשיים הלימודים אינם מייאשים אותו. אלה החדשות טובות, אבל את חוששת מהחדשות הרעות שהאבחון יגלה. יתכן שכך יקרה ולכן חיוני שתשוחחו על כך עם מנהל בית הספר, היועצת וגם עם הפסיכולוג החינוכי המומחה שיאבחן אותו. חשוב שתביעו את דאגתכם מראש, עוד לפני האבחון, ובמיוחד תבקשו שלא לערוך צעדים כלשהם ללא הסכמתכם והסכמת בנכם. מניסיוני הרב כפסיכולוג חינוכי אני יודע שאין תחליף להידברות ושיתוף פעולה.
זהו המתכון המנצח לסייע לילדכם.
בברכה,

פרופ' אליעזר יריב

לחצו להמשך קריאה
הקטן