רקע
על פי הדו"ח הלאומי על אבדן מזון בישראל לשנת 2015, מדי שנה מושלכים לפח כ-2.5 מיליון טון של מזון בישראל, שהם 35% מהיקף ייצור המזון.
"לקט ישראל" – בנק המזון הלאומי שעוסק בהצלת מזון אבוד, הצליח להציל ב-2015 מזון בהיקף של 15,000 טון ובשווי של 135 מיליון ש"ח, וזה רק אחוז קטן מהכמות שניתן להציל.
לצד זאת, על פי מדד העוני של ארגון "לתת", כ-35% מכלל הילדים בישראל – 1,024,000 ילדים – חיים בעוני. מרביתם (84.5% מנתמכי הסיוע) נאלצו להקטין את הארוחות שלהם או לדלג על ארוחות בשנה האחרונה, בשל המצוקה הכלכלית. במילים אחרות, אמנם יש עודפים עצומים של מזון שיכולים להאכיל אנשים רעבים ולהציל משפחות שלמות מרעב, אך הדבר לא נעשה.
(מבוסס על: ידיעה ב-ynet 11.12.16; ידיעה ב-ynet 12.12.16).