וידאו
הבטחות. פעילות מלווה לפרק בסדרה דן ומוזלי
שיר דרור וצוות החינוך החברתי במטח בשיתוף הקרן לקידום מקצועי

הסרט מאפשר דיון בנושא הבטחות – מתי כדאי להבטיח ומתי לא.

אימא מבטיחה משהו לדן-דן ולא מקיימת. מוזלי מספרת לדן את הסיפור על קלופס ויום הפכסמים השנתי. ביום הפכסמים השנתי כל אחד בקונפיטורה חייב לעשות משהו שהוא טוב בו. קלופס מבטיח לכולם עזרה ובסוף לא מצליח למצוא את ידיו ואת רגליו מרוב משימות. דן-דן מלמד אותו להבטיח רק דברים שהוא יכול בוודאות לקיים.

1. התלמידים יבינו מהן הבטחות.
  2. התלמידים יבינו מדוע חשוב לקיים הבטחות.

הסבירו לתלמידים כי היום נדבר על הבטחות – מתי כדאי להבטיח ומתי לא.
שאלו את התלמידים:
1. מה זה אומר להבטיח למישהו הבטחה? (למורה: כשאדם אחד מתחייב לאחר שהוא יעשה משהו או שהוא לא יעשה משהו).
2. האם חשוב לקיים הבטחות? למה? (למורה: חשוב לקיים הבטחות כי רק ככה יאמינו לנו בפעם הבאה שנבטיח. כשמישהו עומד בהבטחה זה אומר שהוא אחראי ושאפשר לסמוך על מה שהוא אומר).
3. תנו דוגמה למשהו שאתם או מישהו אחר הבטחתם וקיימתם, או דוגמה להבטחה שלא הצלחתם לקיים.
4. איך הרגשתם כשהבטחתם וקיימתם? איך הרגשתם כשלא הצלחתם לקיים את ההבטחה? (למורה: לדוגמה, כשהבטחתם לאימא שתסדרו את החדר ולא סידרתם).
5. איך הרגשתם כשהבטיחו לכם וקיימו? ואיך הרגשתם כשלא קיימו את מה שהבטיחו לכם? (למורה: לדוגמה, כשאבא הבטיח לקחת אתכם להצגה או למשחק ולא קיים).

הקרינו בפני התלמידים את הפרק "הבטחות" / דן ומוזלי.

שאלו את התלמידים:
1. למה דן-דן כעס על אימא שלו? (למורה: כי הוא רצה ללכת למתקן שעשועים שאימא שלו כל שבוע מבטיחה לו ללכת אליו, וכל פעם מחדש זה לא יוצא).
2. אילו הבטחות הבטיח קלופס לחברים בקונפיטורה? (למורה: קלופס הבטיח למלו לשחק איתו רינג-רונג, הבטיח לספינג' לתלות את הכביסה בקרחת היער, ולמרש להשקות כל עץ ודרדר – ולכולם באותה השעה).
3. למה קלופס הבטיח כל כך הרבה הבטחות? (למורה: כי זה עשה לו נעים שזה משמח את האנשים).
4. האם כולם באמת שמחו בסוף מכל ההבטחות של קלופס? (למורה: לא, משום שקלופס הבטיח יותר מדי הבטחות, והוא לא יכול היה לעמוד בכולן ואכזב את החברים שלו).
5. מה חשוב לזכור כשמבטיחים הבטחה? (למורה: לבדוק עם עצמנו אם אנחנו באמת יכולים לקיים אותה).
6. איזה הסכם עשו דן-דן ואימא שלו בסוף? (למורה: שאימא תבטיח רק דברים שהיא יכולה לקיים, ושדן-דן יגיד לאימא כשיש משהו שמאוד חשוב לו).

לסיכום, שאלו את התלמידים: מה התחדש לכם בפעילות היום?

משתתפים: ירדן בר-כוכבא, עידן אלתרמן, ליאור כלפון, נעם פרנק, טל בלכרוביץ', דידי שחר וז'יל בן דוד (מפעיל את מוזלי)
בימוי: בובי לקס
תסריט: שחר סיטנר ואור ישראלי