אקטואליה
זה אקטואלי: העיסוק במראה החיצוני של איילת שקד
צוות החינוך החברתי במטח בשיתוף הקרן לקידום מקצועי

אירוע המזמן דיון בנושא העיסוק במראה החיצוני של נבחרת ציבור.

איילת שקד ממפלגת "הבית היהודי" נבחרה לתפקד שרת המשפטים בכנסת הנוכחית. מאז בחירתה לתפקיד עלו קריאות שונות בנוגע להתאמתה ולכישוריה. חלק גדול מהקריאות האלו כוללות עיסוק במראה החיצוני שלה.

שר התשתיות לשעבר, יוסף פריצקי, יצא בהתבטאות חריפה וחריגה וכתב בדף הפייסבוק שלו: "וואלה, זו הפעם הראשונה בישראל ששרת המשפטים יכולה לככב בלוח שנה שתלוי במוסכים". (גלובס 7.5.15)
העיתונאי מתי גולן כתב בגלובס: "יש לנו פוליטיקאית אינטליגנטית ויפה – למה לא לנצל זאת לטובת יחסי החוץ?" (מתי גולן, גלובס 6.5.15)
בתגובה על כך אמרה גליה וולוך, יו"ר ארגון נעמ"ת כי "חלוקת הציונים של פריצקי למראה החיצוני של איילת שקד היא לא פחות ממטרידה ויש להוקיע התבטאויות מסוג זה…"
בתגובה על דברי יו"ר ארגון נעמ"ת כתבה העיתונאית נגה כהן כי "זו הזדמנות לנשים להעמיד במקום גברים שמעירים לנו על המראה שלנו, במסגרות שאינן הולמות. יש לנו מראה, אך הוא מאפיין אחד שלנו, ולא המהות שלנו." (נגה כהן, הארץ , 9.5.15)

הפעילות

• האם לדעתכם העיסוק במראה החיצוני של איילת שקד קשור להיותה אישה?
  • מהידוע לכם, האם בממשלה עוסקים גם במראה החיצוני של גברים?
  • ח"כ לשעבר יוסף פריצקי טוען שבגלל שאיילת שקד מופיעה ומצטלמת מיוזמתה לכל מיני מגזינים, ולכן העיסוק במראה החיצוני שלה היא לגיטימית.
  • מה דעתכם על כך?
  • בתגובה להתבטאותו של פריצקי טענה יו"ר נעמת, שמדובר בעיסוק מטריד. מה דעתכם על הטענה שלה?
  • האם לדעתכם קיים הבדל בעיסוק במראה חיצוני בין גברים לנשים בפוליטיקה? האם אומרים דברים דומים גם על גברים?
  • האם לדעתכם המראה החיצוני של האדם מצביע על היכולות שלו? האם הוא קשור באופן כלשהו ליכולות אחרות של האדם?
  • מה לדעתכם מרגישות נשים כשעוסקים במראה שלהן במקום בעבודתן?

פעילות במליאה:

הקריאו לתלמידים את הטענות שלפניכם ובקשו מהם לציין איזו טענה נכונה לדעתם ואיזו אינה נכונה. בקשו מהתלמידים לנמק את בחירתם.
1. המראה החיצוני של אדם חשוב יותר מתכונות אחרות שלו.
2. עבור נשים המראה החיצוני חשוב מאוד, ואילו עבור גברים – פחות.
3. התכונות האישיות חשובות יותר מהמראה החיצוני.
4. המראה החיצוני חשוב עבור גברים כמו עבור נשים.
5. כשאני בוחר חברים – המראה החיצוני שלהם משפיע על הבחירה שלי.
פעילות בקבוצות

התלמידים יקראו את המקרה הבא:
מאיה וליאת מתווכחות ביניהן במי לבחור לוועד כיתה – ברועי או בענת. מאיה חושבת שצריך לבחור ברועי כי הוא חתיך ויפה בעיניה וזה יעזור לו לעשות עבודה טובה בוועד. ליאת חושבת שאין קשר בין מראה חיצוני לפעילות בוועד וממליצה לבחור בענת שאמנם אינה יפה כל כך אבל נחמדה ופעלתנית.

כל קבוצה תבחר שני נציגים שימחיזו את הדו-שיח בין מאיה וליאת.
לאחר ההצגה של כל הקבוצות, ערכו סבב בכיתה כדי לברר מה חושב כל אחד מהתלמידים: מי צודקת – מאיה או ליאת, ומדוע.

שוויון בין המיניםשוויון בין שוניםפערים כלכליים וחוסר שוויוןחפש את האישה ברשימה: מדוע יש כל כך מעט נשים בפוליטיקה?יום האישה הבינלאומי.

הארכיון

לארכיון "זה אקטואלי"