מערך שיעור
יום התודה העולמי מצוין ב-11 בינואר
דינה ציונית, שלמה זיס וצוות החינוך החברתי במטח בשיתוף הקרן לקידום מקצועי

יום התודה העולמי (Thank You Day) מצוין בעולם ב-11 בינואר. ביום זה יש לנו הזדמנות לומר תודה למשפחה, לחברים, למורים ולכל אדם, שאנו רוצים לומר לו להודות לו.

הפעילות עוסקת בתכנים חברתיים ובמסרים ערכיים, הקשורים לנתינה ולתודה בדרך של למידה חווייתית באמצעות שיר מולחן.

הרב יעקב נגן אומר:
יסוד האושר בחיים הוא היכולת לומר "תודה". האדם שאומר "תודה", עושה זאת כיוון שהוא רואה שיש לו על מה להודות, רואה את הטוב שבחייו.

והוא מוסיף:
שאנו נקראים יהודים, שמנו נגזר מלשון "תודה" ו"הודיה". כאשר לאה אמנו קראה לבנה הרביעי "יהודה", אמרה: "הפעם אודה את ה', על כן קראה שמו יהודה" (בראשית כט, לה). לפי התלמוד, הייתה זאת הפעם הראשונה בתולדות העולם שאדם הודה לאלוהים (בבלי ברכות ז ע"ב).

א. חינוך חברתי – עיסוק בתכנים חברתיים ובמסרים ערכיים, הקשורים לנתינה ולתודה
ב. מעגל השנה – ציון יום התודה העולמי בתאריך 11 בינואר

א. קראו לתלמידים את הדברים האלה של הרב יעקוב נגן:
"יסוד האושר בחיים הוא היכולת לומר 'תודה'."
שאלו: מה דעתכם על דברים אלה? האם אַתֶם מסכימים אִתָם?
ב. חלקו לתלמידים את הדף לתלמידים.
משך הזמן למילוי הדפים: 30 דקות.
ג. את השיר "תודה" הלחין יוסי קריבושי, וביצעו ציפי שביט וגידי גוב.
התלמידים יקראו את השיר, ויעבדו לפי ההוראות בדף לתלמידים.
ד. סכמו את הפעילות, לאחר שהתלמידים העניקו זה לזה "פרח של מילות תודה".
ה. שאלו:
1. איך אתם מרגישים, אחרי שהודו לכם?
2. איך אתם מרגישים, אחרי שהודיתם למישהו?
ו. ספרו על מקרה שקרה לכם: מישהו אמר לכם תודה או שאתם אמרתם תודה למישהו. איך הרגשתם?