רקע
מצעד הגאווה הוא מצעד שנתי המתקיים בחודש יוני בערים שונות ברחבי העולם. במצעד זה קהילת הלהט"ב (לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים, ביסקסואלים וא-מיניים) מציינת את מאבקה להכרה ולשוויון זכויות.
באמצעות המצעד חברי הקהילה הלהט"בית מבקשים להעביר לציבור את המסרים הבאים:
^ השוני בנטייה המינית או בזהות המגדרית איננו חיסרון או בושה.
^ אלו הבוחרים לחיות מחוץ לארון על אף הקשיים הכרוכים בכך, ראויים להתגאות בבחירתם.
^ קריאה להשגת שוויון זכויות מלא לכולם בחוק.
בישראל, אירועי חודש הגאווה לשנת 2019 עומדים בסימן "המאבק לשוויון #מחוץ לחוק". השנה, לצד המצעדים בתל אביב ובירושלים, יתקיימו אירועי גאווה רבים ברחבי הארץ שיתנו ביטוי לדרישה לשוויון מלא בחוק. לדברי רון חולדאי, ראש עיריית ת"א, המאבק של הקהילה הגאה הוא גם לביטחון אישי, בהכרה במשפחות גאות, בתיקון אפליה ברישום ועוד.
בקרב האוכלוסייה ישנם קולות שמתנגדים לקיום מצעד הגאווה על רקע דתי ו/או הומופובי. מלבד זאת, נשמעת גם ביקורת על האופי המיני הבוטה של המצעד במקומות מסוימים.
(לפי: וואלה! NEWS 01/06/19, Ynet 01/06/16, ויקיפדיה)
הנחיות למורה: במהלך העיסוק בכיתה בנושא זה יש לגלות רגישות רבה. ייתכן שישנן משפחות גאות בקרב ילדי הכיתה (במשפחתם הגרעינית או בזו המורחבת) ויש לתת לכך מקום, וייתכן שישנם תלמידות ותלמידים שמתלבטים ומתלבטות לגבי זהותם המינית או חוששים לצאת מהארון. יכול להיות שבמהלך הפעילות המוצעת יישמעו אמירות הומופוביות שיכולות לנבוע מבורות או מפחד. חשוב לא להתעלם מהאמירות הללו, לחזק את האמירות התומכות, ולהעביר את המסר שכולם שווים ויש להם מקום בחברה בלי קשר לנטייתם או זהותם המינית. ניתן לומר את המשפט: הומו/לסבית זה לא קללה.