אקטואליה
זה אקטואלי: על אחדות וייחודיות
צוות חינוך חברתי וכישורי חיים מטח, בשיתוף הקרן לקידום מקצועי

על אחדות וייחודיות–  הבנה ושיתוף פעולה בין שונים.

רקע

גם בפעם השנייה תוצאות מערכת הבחירות לכנסת ה-22 לא הביאו להכרעה בין גוש השמאל לגוש הימין, וכרגע נראה שהאפשרות היחידה להרכבת ממשלה היא הקמת ממשלת אחדות לאומית* בהשתתפות שתי הסיעות הגדולות: "הליכוד" בראשות בנימין נתניהו ו"כחול לבן" בראשות בנימין גנץ.

*ממשלת אחדות לאומית – ממשלה המתבססת על קואליציה רחבה, כלומר שהחברים בה הם נציגים ממפלגות שונות ויריבות מבחינה פוליטית. ממשלות כאלו כוללות נציגים משתי המפלגות הגדולות.

כדי שתקום ממשלת אחדות כל אחד מראשי המפלגות הגדולות צריך להתפשר, לוותר, לגלות נכונות לשיתוף פעולה, להתגבר על המחלוקות ולהסכים למטרות ולרעיונות משותפים. אם הצדדים לא יעשו כן הפעם, נראה שמדינת ישראל תגיע למערכת בחירות נוספת בעוד פחות משנה.

(מעובד. לפי: ויקיפדיה, הכנסת – לקסיקון אישים ומונחים)

הפעילות

שאלות לדיון:

  1. האם שמעתם על "הפלונטר הפוליטי"? אם כן, הסבירו מה הוא.
  2. לפי דעתכם, האם המנהיגים צריכים להתעקש על הערכים והעקרונות שלהם ועל ההבטחות שהבטיחו במערכת הבחירות (לשמור על הייחודיות), או שעליהם לקבל פתרון של פשרה לטובת העם והמדינה (ליצור לאחדות)?
  3. האם בחברה שלכם, ביניכם, אתם מתקשים לעיתים לשתף פעולה ולחבור למען מטרה משותפת למישהו שהדעות שלו שונות משלכם? ספרו על כך.
  4. ספרו על מקרה שבו הצלחתם להתגבר על הפערים ביניכם. אילו ויתורים נדרשתם לעשות? האם שיתוף הפעולה ביניכם היה שווה את המאמץ והוכיח את עצמו?
  5. מה היתרונות בקיום שיח עם מי ששונה מאיתנו, ובשיתוף פעולה איתו?

 

פעילויות להרחבה:

לא על הצדק לבדו – כיצד להגיע לפשרה במהלך סכסוך

זה אקטואלי: נאום כלת פרס ישראל – מרים פרץ

לחצו להמשך קריאה
הקטן