אקטואליה
זה אקטואלי: יום כיפור וחג הקורבן- חגים נפגשים
צוות החינוך החברתי במטח בשיתוף הקרן לקידום מקצועי

השבוע יחולו יום הכיפורים ועיד אל אדחא (חג הקורבן) בסמיכות. זו הזדמנות להיכרות בין-תרבותית בין הציבור היהודי לערבי, כיבוד השונות, התחשבות הדדית וקידום החיים המשותפים כערך.

השבוע יחולו יום הכיפורים ועיד אל אדחא (חג הקורבן) בסמיכות. חגים דתיים אלו הם חגים מרכזיים בחייה של כל אחת מהקהילות.
יום הכיפורים הוא חג יהודי המתאפיין בצום ובחשבון נפש, ואילו חג הקורבן הוא חג מוסלמי המתאפיין במסיבות ובתהלוכות רבות משתתפים, בנסיעות לקרובי משפחה ובארוחות משותפות.
סמיכות האירועים הזאת היא הזדמנות להיכרות בין-תרבותית בין הציבור היהודי לערבי, כיבוד השונות, התחשבות הדדית וקידום החיים המשותפים כערך.

(מבוסס על תוכן מתוך אתר משרד החינוך, ספטמבר 2015)

הפעילות

צפו בסרטון הקצר המצורף כאן:

לאחר הצפייה המשותפת נהלו דיון קצר בעזרת השאלות הבאות:
– האם שמעתם על חג הקורבן? שתפו את הידוע לכם.
– מדוע לדעתכם נוצר הסרטון? מה מטרתו?
– מה הייתם רוצים לדעת על החג שאינכם מכירים?
(ניתן להציע לתלמידים לחפש מידע באינטרנט אודות החג וערכיו, ולספר את שלמדו במפגש הבא).
– מדוע לדעתכם חשוב לכבד דת או תרבות אחרת? איך אפשר לעשות את זה בחג? איך אפשר לעשות זאת בחיי היום-יום?
– נסו להיזכר – האם נחשפתם בעבר לערכים או למנהגים שונים משלכם? (למשל כאשר ביקרתם במדינה שונה/אצל חבר שהוא עולה חדש/ בן משפחה מבוגר שמגיע מתרבות אחרת וכו') מה חשבתם באותו רגע? כיצד התנהגתם? (למורה: תנו לתלמידים לשתף בחוויותיהם האישיות).
– בקבוצות – חשבו יחד על סיסמאות קליטות שיכולות לקדם אווירה של סובלנות והקשבה לתרבויות ולדתות שונות. כתבו את הסיסמאות על בריסטולים, קשטו אותן ותלו בכיתה.

יום הכיפורים – חשבון נפש

عيد الأضحى المبارك – عيد العطاء والأسرة חג הקורבן – חג של משפחתיות ונתינה

יום הסובלנות העולמי בסימן "האחר הוא אני"

יום הסובלנות העולמי