מערך שיעור
פעילות מלווה לפרק "הולכים לבית הספר" בסדרה "בבית של פיסטוק"
שיר דרור, שלמה זיס וצוות החינוך החברתי במטח בשיתוף הקרן לקידום מקצועי

לצד ההתרגשות הרבה, המעבר לכיתה א' יכול להיות מלווה בחששות. בסרטון עודד מתוסכל מהמעבר לכיתה א' ופיסטוק מציע לו אלטרנטיבה שתחילה נשמעת כמו רעיון מפתה, אך בהמשך מתבררים היתרונות שבבית הספר.

עודד, החבר של פיסטוק ורגע, מתוסכל מהמעבר לכיתה א' ומתלונן על התיק הכבד, על הישיבה הממושכת ועל ההפסקות הקצרות. פיסטוק מציע לעודד לבוא ללמוד אצלו לשחק במקום ללכת לבית הספר, אך מה שתחילה נשמע כרעיון מפתה מתברר כאפשרות לא מוצלחת כל כך, והשלושה מתחילים להבין את היתרונות שבלימודים בבית הספר…

1. מדוע עודד לא רוצה ללכת לבית הספר?
  2. מה פיסטוק מציע לעודד במקום ללכת לבית הספר?
  3. מה מגלה עודד אחרי שהוא מתחיל ללמוד אצל פיסטוק? מה הוא לא אוהב בלימודים אצל פיסטוק, ומה הוא מגלה שבעצם טוב בבית הספר?
  4. מה לדעתכם הדברים הטובים שיש בבית הספר?
  5. שאלה לילדי הגן: האם יש משהו שמדאיג אתכם במעבר לכיתה א'?
  6. מה יכול לעזור לילדים שעוברים מהגן לכיתה א' להתגבר על הדאגות שלהם?

ציירו את כל הדברים הטובים שיש בבית הספר, הציגו אותם לכיתה והסבירו מה ציירתם.
לסיכום, שאלו את התלמידים: האם שמעתם עצה מחבר שנראה לכם שתשתמשו בה? האם יש משהו טוב חדש שגיליתם על בית הספר?

משתתפים: ספי ריבלין, ציפי מור/הלל
בימוי: יעל גרף, מוטי אבירם